Hauger wint Formule 3-race op opdrogende Hungaroring

02-Dennis-Hauger-PREMA-Racing-C-Formula-Motorsport-Limited

Dennis Hauger heeft de derde race van het weekend in de Formule 3 gewonnen. De Noor kon halverwege de race teammaat Arthur Leclerc passeren en reed zijn Prema daarna volwassen naar de overwinning. Nederlander Tijmen van der Helm werd negentiende. 

Een opdrogende Hungaroring was het decor van de derde Formule 3-race van het weekend in Hongarije. De race startte achter de safety car en werd hierdoor ingekort van 22 naar 20 ronden. Polesitter Leclerc wist de leiding na de safety car te behouden en leidde de race voor teamgenoot Hauger.

Aan het einde van de eerste ronde was het alweer tijd voor de tweede safety car van de dag. Ditmaal werd deze veroorzaakt door Victor Martins van MP Motorsport. Martins wilde zijn wagen vrij roekeloos naast die van Oliver Rasmussen  zetten, waarop de twee elkaar raakten. Voor beide heren was de race toen zo goed als voorbij.

Het gevecht om de leiding

Nadat de tweede safety car weer naar binnen ging was het Hauger die steeds meer druk kon zetten op Leclerc. In de negende ronde zette Hauger dit om in een aanval en wist Leclerc in bocht 1 buitenom te passeren. Vanaf dat moment was het Hauger die comfortabel zijn tempo kon bepalen en volwassen naar de finishvlag reed.

Dennis Hauger / Athur Leclerc / Jack Doohan / Formule 3 / Hongarije / 2021
Foto: FIA FOrmula 3 (Joe Portlock - Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images)

Aan het einde van de race was er nog contact tussen Ido Cohen en Laszlo Toth. De twee raakten elkaar in bocht 2 en dit zorgde voor een derde safety car. De race zou uiteindelijk geneutraliseerd eindigen. Hauger ging er met de volle buit vandoor. Leclerc werd tweede en Jack Doohan completeerde het podium.

Over vier weken wordt het Formule 3-seizoen hervat, dan op het circuit van Spa-Francorchamps in België. Ook dan vind je bij Grand Prix Radio het laatste nieuws rondom deze raceklasse.

Lees ook: Zware dag in autosport: Marshal overleden en zware crash Aitken 

Lees ook: Mick Schumacher: “Kwamen 5 tot 10 minuten tekort” 

Lees ook: Fernando Alonso: “Goed resultaat voor het team” 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen