Head to head: Leclerc versus Sainz

door Irene Lenting
Premium update
Sainz+Leclerc+2023+versus
Premium update

Onder leiding van nieuwe teambaas Fred Vasseur hoopte Ferrari in 2023 serieus mee te dingen naar de kampioenstitel. Tijdens de eerste raceweekenden van het seizoen werd duidelijk dat dit een zware opgave zou worden voor het Italiaanse team. Na afloop van het seizoen moeten zij genoegen nemen met de derde plaats in het constructeurskampioenschap, een teleurstellend resultaat. Nu het seizoen achter de rug is kijken we naar de prestaties van de twee coureurs, Charles Leclerc en Carlos Sainz. Wie heeft dit seizoen de beste resultaten neergezet? Grand Prix Radio zet het op een rijtje.

Ferrari eindigde het Formule 1-seizoen op de derde plaats in het constructeurskampioenschap met een totaal van 406 punten. Tijdens het seizoen waren de coureurs van het Italiaanse team aan elkaar gewaagd. Charles Leclerc eindigde als vijfde in het klassement met 206 punten, met Carlos Sainz kort achter hem op de zevende plaats met 200 punten. Teambaas Fred Vasseur benadrukte afgelopen week dat het team gedurende het seizoen veel punten heeft laten liggen. 

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden