Head to head: Lando Norris versus Oscar Piastri

door Shakyra van den Heuvel
Premium update
Piastri Norris Canada
Premium update

Het seizoen zit erop en daarom is het tijd om terug te kijken naar het seizoen. Voor het team van McLaren was het een seizoen vol met ups en downs, maar uiteindelijk weten ze op P4 te eindigen in het constructeurskampioenschap. Het is tijd om terug te kijken naar de strijd tussen Norris en Piastri. 

Oscar Piasri was dit jaar een rookie en mocht voor het eerst de strijd aan gaan met zijn teamgenoot en de andere Formule 1-coureurs. Lando Norris is inmiddels ervaren in het rijden van kwalificaties en heeft al mooie dingen kunnen laten zien in zijn korte carriére. Het onderlinge kwalificatieduel is 15-7 in het voordeel van Lando Norris. Ondanks de fouten die Norris maakte tijdens de kwalificatiesessies, wist hij zich vaak goed te kwalificeren. Oscar Piastri had het soms lastiger waardoor het vaak niet lukte om door Q1 te gaan. Naar mate het seizoen vorderde, voelde hij zich steeds comfortabeler in de auto waardoor er ook betere resultaten kwamen. 

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden