Helm Vettel onder zware kritiek in Canada

Vettel-Stiermarken

Sebastian Vettel verscheen afgelopen weekend met een eenmalige protesthelm in Canada, tegen het olie winnen aldaar. Deze actie is echter in verkeerde aarde gevallen bij enkele Canadese politici, zo meldt Auto, Motor und Sport. 

Het aangepaste design was gericht als actie tegen het olie winnen in de staat Alberta. In de Canadese staat zijn er plannen om uit teerzand, een speciaal soort zand bestaand uit verschillende onderdelen, olie te winnen. Het winnen is echter een van de meest vervuilende manieren van het winnen van olie en Sebastian Vettel liet zich door middel van zijn helmdesign voor de Grand Prix van Canada kritisch hierover uit.

Boze politici

Uit het parlement van Alberta kwamen al snel kritische geluiden. Vettel werd door de minister van energie uit die staat, Sonya Savage, bekritiseerd en noemde de Duitser in dienst van Aston Martin zelfs een hypocriet. Met name dat de Formule 1 zelf een vervuilende sport is én dat Aston Martin gesponsord wordt door Aramco, één van de grootste olieproducenten ter wereld, komt Vettel onder zware kritiek te staan.

Activistische coureurs

De actie van Sebastian Vettel past in het patroon van coureurs die opstaan tegen maatschappelijke problemen. Vettel zelf is voorvechter van het beter beschermen van het klimaat en kwam daar meermaals al in actie voor. Collega coureur Lewis Hamilton is een bekende voorvechter voor gelijke rechten voor de LHBTQ+-gemeenschap en tegen discriminatie.

Lees ook: Verstappen, Hamilton en Sainz verklaren crash Tsunoda

Lees ook: Verstappen en Red Bull klimmen in ranglijst met meeste overwinningen

Lees ook: Sainz: Verstappen had me zonder safety car niet ingehaald

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen