Helmut Marko draait en is onder indruk van Mercedes

AP-1YQPXNGQH2111_news

Helmut Marko is na de vrijdagtrainingen in Melbourne geschrokken van de snelheid van Mercedes. De Red Bull-topman zei na de testwinter nog dat zijn team met een voorsprong op de Zilverpijlen afreisde naar Australië, maar na de eerste sessies komt hij daar op terug.

"Voor de dominantie van Mercedes kan je alleen maar ontzag hebben. We moeten kijken wat we daaraan kunnen doen", zegt hij in gesprek met Motorsport-Magazin.

Marko vindt het moeilijk om verklaren hoe het opeens kan dat Mercedes tijdens de trainingen zo'n grote voorsprong op Red Bull heeft. Het gat tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton was tijdens de tweede sessie ruim acht tienden.

De Oostenrijker verwacht dan ook niet dat zijn team zaterdag een gooi kan doen naar poleposition. "Het wordt krap. We hebben nu wel de kwalificatiemodus, maar ik weet nog niet in hoeverre ons dat gaat helpen. Ik geloof niet dat we op de eerste rij zullen starten. Het enige dat kan helpen is dat het zeven tot tien graden warmer wordt. Daarmee kunnen de verhoudingen veranderen."

Grand Prix Radio zag vrijdagavond (plaatselijke tijd) dat Red Bull Racing het chassis van Verstappen heeft vervangen. Mogelijk kampte de 21-jarige Nederlander tijdens de trainingen met een probleem. Red Bull wilde niet ingaan op de oorzaak van de chassis-wissel.

De derde vrije training gaat zaterdag om 4.00 uur van start. De kwalificatie begint om 7.00 uur. Zondag om 6.10 gaan de lichten op groen voor de eerste race van het Formule 1-seizoen.

Geld verdienen met je Formule 1-kennis? Doe mee met het Formula 1 Fantasy jaarspel en win tot 6000 euro aan prijzen! Schrijf je hier in en stel je eigen team samen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen