1920x1080-Helmut-Marko-Christian-Horner-Red-Bull-2019

Begin november wordt er meer duidelijk over de rijdersduo’s in 2020 bij Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso. Adviseur Helmut Marko heeft in een interview met Speedweek gezegd, dat "we na de race in de Verenigde Staten gaan evalueren wie waar in 2020 gaat rijden."

Voor volgend jaar is alleen Max Verstappen zeker van een zitje. Het is nog onduidelijk of zijn Red Bull-teamgenoot Alexander Albon blijft. Ook de toekomst van het Toro Rosso-duo Pierre Gasly en Daniil Kvyat is ongewis.

Albon en Gasly

Marko is in ieder geval tevreden over Albon, die sinds de Belgische Grand Prix het stoeltje naast Verstappen heeft overgenomen van Gasly. "Hij past zich goed aan en debuteerde sterk in België. Hij doet wat wij van hem verwachten. Vanaf de eerste ronde stond hij er." Over Gasly zegt Marko: "Hij moet presteren en constanter worden."

In ieder geval zal Sebastian Vettel niet terugkeren bij Red Bull zo laat Marko doorschemeren. De Duitser behaalde met de renstal vier wereldtitels, waarna hij de overstap maakte naar Ferrari. "Ik heb geen idee waar de toekomst van Vettel ligt. We hebben een paar mooie jaren gehad, maar Vettel is voor ons niet relevant."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen