Helmut Marko schat kansen van Red Bull in Canada hoog in

DeHjRH4XUAEd65c

Red Bull vertrouwt er op dat het bij de Grand Prix van Canada hoge ogen kan gooien. Volgens Helmut Marko leent het Circuit Gilles Villeneuve zich uitermate goed voor de RB14's.

Marko denkt een driestrijd om de zege aan te kunnen met Ferrari en Mercedes, ondanks de lange rechte stukken die het circuit in Montreal telt. Met name de langzame bochten en snelle chicanes liggen Red Bull goed, meent de Oostenrijker: “Dankzij onze goede tractie doen de rechte stukken hier iets minder pijn.” Ook de rembalans van de auto's van Max Verstappen en Daniel Ricciardo komt hier goed van pas.

Red Bull verwacht met een doorontwikkelde versie van de tweede specificatie Renault-motor te komen. Marko hoopt een duidelijke verschuiving te zien richting de beide topteams en minder problemen met de MGU-K.

De Oostenrijker ziet nog enkele pluspunten voor de komende Grand Prix, namelijk het feit dat de RB14 uitstekend presteert in verkeer: “Zelfs wanneer we niet vooraan staan kunnen we goed in het kielzog van anderen rijden. Dan komt het aan op de tactiek aangezien we beter met de banden kunnen omgaan dan de rest.” In Canada zal Pirelli wederom de hypersofts beschikbaar stellen, de roze banden waarop met name Verstappen in Monaco goed uit de voeten kon.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden