Hero or Zero: Grand Prix van Monaco: VT 1 & VT 2

Bottas Vrijdag Monaco

Coureurs die hun auto in de muur prakken, opvallende boordradio’s en teams die er verrassend snelle rondjes uitpersen; een raceweekend heeft over het algemeen flink wat in petto. Wie verbaast er en wie stelt er juist teleur? In de rubriek Hero or Zero zet Grand Prix Radio de sterkste en zwakste prestaties voor je op een rijtje. Met in deze aflevering de eerste twee trainingen voor de Grand Prix van Monaco, met onder andere een knappe prestatie van Bottas en de problemen van Williams.

Hero

Lando Norris

Als ergens een snelle rondetijd belangrijk is, dan is het wel op het stratencircuit van Monte Carlo. Lando Norris zette knap een vijfde tijd neer in de tweede training en dat belooft veel als de Brit dit in de kwalificatie kan doorzetten. Tel daarbij op dat McLaren een dramatisch seizoen tot nu toe heeft en dan is dit nog knapper. Het enige minpuntje was het geringe aantal ronden van Norris, het ritme zou dan morgen nog verder opgebouwd moeten worden.

Valtteri Bottas

Ineens staat Valtteri Bottas er weer. Alfa heeft het zwaar dit seizoen en moet echt punten sprokkelen, maar de vrijdag voor Bottas is veelbelovend. In de eerste training zat de Fin net buiten de top tien, maar in de tweede stond de Alfa verrassend achtste. Daarmee hield hij onder andere Lance Stroll in de toch op papier veel snellere Aston Martin achter zich. Ik denk dat Bottas over zijn prestaties op de vrijdag best tevreden is en stiekem op nog een stapje hoopt voor zaterdag.

Zero

Williams

Het was niet de dag waarop Williams gehoopt had. Alexander Albon zette in de eerste training nog een tiende tijd neer, maar verder is het zoeken naar positieve punten. Diezelfde Albon crashte zijn wagen nog voor het einde van de eerste training en Logan Sargeant kampte in dezelfde sessie met technische problemen. In de tweede training moesten de monteurs doorwerken om Albon de baan op te krijgen, wat uiteindelijk wel lukte, maar de Thai zette de langzaamste tijd neer. Sargeant was maar een klein beetje sneller. Zaterdag moet beter, want anders kunnen ze punten wel vergeten.

Carlos Sainz

Op vrijdag, waar het eigenlijk best goed ging met Carlos Sainz, ging het toch weer mis. De Spanjaard heeft het buitengewoon moeilijk met zijn Ferrari dit seizoen en in Monaco leek Sainz eindelijk de connectie met de auto te voelen. Tot een kwartier voor het einde van de tweede training. In een laatste poging om nog sneller te gaan, ging de Spaanse coureur te krap de bocht bij het zwembad door, raakte de muur en crashte daarna in de vangrail. Opnieuw een mentale dreun voor Sainz.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden