Hero or Zero: Seizoen 2023

Max Verstappen op podium Abu Dhabi
Premium update

Coureurs die hun auto in de muur prakken, opvallende boordradio’s en teams die er verrassend snelle rondjes uitpersen; een raceweekend heeft over het algemeen flink wat in petto. Wie verbaast er en wie stelt er juist teleur? In de rubriek Hero or Zero zet Grand Prix Radio de sterkste en zwakste prestaties voor je op een rijtje. Deze editie van Hero or Zero is een speciale, we blikken namelijk terug op het hele seizoen. 

Het voelt bijna overbodig om te zeggen, maar Max Verstappen is dit seizoen een absolute hero geweest. Hij heeft bijna alles gewonnen wat los en vast zat, brak bijna elk weekend een nieuw record en heeft gewoon totale dominantie laten zien. Hij heeft dit seizoen maar drie van de drieëntwintig races verloren, wat veel mensen liet denken dat dit het saaiste seizoen in de Formule 1 ooit was. Zijn team, Red Bull Racing, heeft met Sergio Pérez twee van de drie andere races gewonnen. De enige race die niet door Red Bull werd gewonnen was in Singapore. Carlos Sainz eindigde die race  bovenaan. Records die Verstappen dit seizoen heeft gebroken zijn onder andere: het hoogste percentage overwinningen in een seizoen, meeste overwinningen in een seizoen (dit record had hij overigens al gebroken in 2022, maar hij heeft hem dus nog een keer gebroken), de meeste overwinningen achter elkaar en het grootste gat tussen de nummer 1 en de nummer 2 in het kampioenschap voor de coureurs (575 ten opzichte van 285 van Pérez). Volgens velen wordt het moeilijk om nogmaals zo'n dominant seizoen neer te zetten. De meeste F1-fans hopen dit ook.

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden