Hero or Zero: VT1 en sprintkwalificatie in China

door Amber Buwalda
Premium update
Lando Norris China 2024
Premium update

Coureurs die hun auto in de muur prakken, opvallende boordradio's en teams die er verrassend snelle rondjes uitpersen; een raceweekend heeft over het algemeen flink wat in petto. Wie verbaast er en wie stelt er juist teleur? In de rubriek Hero or Zero zet Grand Prix Radio de sterkste en zwakste prestaties voor je op een rijtje. Het raceweekend in China is begonnen en vandaag kijken we naar de VT1 en de kwalificatie voor de sprintrace in Shanghai. Het waren drukke sessies met een verregende sprintkwalificatie met Lando Norris als winnaar, support voor Zhou Guanyu in zijn thuisrace en problemen voor Pierre Gasly.

In de kletsnatte omstandigheden op het Shanghai International Circuit wist Lando Norris met een voorsprong van 1,2 seconden op Lewis Hamilton de pole position voor de sprintkwalificatie binnen te slepen. De Brit wist het waterballet in zijn allerlaatste ronde het beste te ontwijken en noteerde de snelste tijd. De snelle ronde van de McLaren-coureur werd in eerste instantie afgepakt door de FIA vanwege track limits, maar werd na het vallen van de vlag toch teruggegeven. Waar hij twee jaar geleden in Sochi tijdens de Grand Prix van Rusland nog werd ingemaakt door de regen en daardoor mogelijk zijn eerste overwinning verloor, laat hij In China zien dat hij de regen de baas is.

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden