Hero or Zero: VT3 en kwalificatie GP van Saoedi-Arabië

10-saturday-monza

Coureurs die hun auto in de muur prakken, opvallende boordradio’s en teams die er verrassend snelle rondjes uitpersen; een raceweekend heeft over het algemeen flink wat in petto. Wie verbaast er en wie stelt er juist teleur? In de rubriek Hero or Zero (voorheen Top & Flop) zet Grand Prix Radio de sterkste en zwakste prestaties voor je op een rijtje. Met in deze aflevering de derde vrije training en de kwalificatie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië, met onder andere de pole van Sergio Pérez en de problemen bij AlphaTauri.

Hero

Sergio Pérez

De allereerste Hero in de lijst zal niet als een verrassing komen. Sergio Pérez is de grote winnaar van de zaterdag in Saoedi-Arabië. Op vele vlakken verdient de Mexicaan een plekje in deze lijst. Hij versloeg zijn teamgenoot in de kwalificatie, iets dat hem nog niet vaak lukte. Daarnaast was hij vandaag natuurlijk de snelste van iedereen. Ten slotte was hij dat op het snelste stratencircuit van de wereld.

McLaren

Een naam die wellicht wat minder voor de hand ligt is McLaren. Het team kende in Bahrein een dramatisch weekend. Eén auto kwam niet uit Q1 en ook Lando Norris kwam niet verder dan een dertiende plaats in de kwalificatie. Het team heeft veel problemen met de auto. Lando Norris en Daniel Ricciardo eindigden vandaag als elfde en twaalfde. Op zich niet bijzonder voor een team als McLaren maar wanneer de teamgenoten dicht bij elkaar zitten weet je dat dit hoogstwaarschijnlijk het maximale van de auto was.

Zero

Lewis Hamilton

In het lijstje met de tegenvallers van de zaterdag kunnen we niet om Lewis Hamilton heen. De zevenvoudig wereldkampioen wist niet uit het eerste deel van de kwalificatie te komen in een Mercedes. Teamgenoot George Russell reed zichzelf eenvoudig door Q1 heen. Volgens commentator Olav Mol zou het ook een teken aan het team kunnen zijn dat er echt iets moet gebeuren. Al zou dat zo zijn is het nog steeds een enorm slecht resultaat voor de Brit. Hij start de Grand Prix van Saoedi-Arabië als zestiende.

AlphaTauri

AlphaTauri verdient ook een plekje in de lijst. Pierre Gasly kwalificeerde zich keurig als negende. Yuki Tsunoda kon daarentegen helemaal niet in actie komen in de kwalificatie. Tijdens de derde vrije training had ook Pierre Gasly al problemen met zijn bolide. De Fransman kwam aan het einde van de pitstraat vast te staan. Er is duidelijk iets aan de hand bij het Italiaanse team wanneer er tijdens beide sessies op een zaterdag problemen zijn voor één van de auto’s.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden