Het onderzoek naar Hamilton's Breonna Taylor shirt

Lewis-Hamilton-silverstone

Het gaat er al een tijdje over, het shirt dat Lewis Hamilton aantrok tijdens de podiumceremonie in Mugello. De Formule 1 doet onderzoek naar het politieke statement dat Hamilton maakte door het 'Breonna Taylor shirt' aan te trekken.

Op het shirt dat Hamilton droeg was te lezen: 'Arrest the cops who killed Breonna Taylor', ofwel arresteer de agenten die Breonna Taylor hebben vermoord. Hiermee duid de zesvoudig wereldkampioen op een voorval waarbij Breonna Taylor uit Louisville thuis werd neergeschoten tijdens een inval van de politie.

Waar de FIA eerst nadacht over een straf, wil het nu de richtlijnen aanscherpen, met ingang van de Grand Prix in Sochi. Hier gaat het om richtlijnen met betrekking tot politieke uitlatingen in de Formule 1. Het onderzoek had veel kritiek tot gevolg omdat de Formule 1 tegelijkertijd bezig is met een 'We Race As One' campagne. Bovendien wordt er nog tijdens ieder volkslied geknield door meerdere coureurs. Dat zijn tevens politieke uitlatingen.

Lewis Hamilton heeft al gereageerd op het voorval via zijn sociale media. Hij geeft aan nooit te zullen stoppen met het verspreiden van zijn mening. 'Ik wil dat u weet dat ik nooit zal stoppen mijn platform te gebruiken om licht te schijnen op onderwerpen waarvan ik vind dat ze het nodig hebben.'

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen