Het weerbericht voor de 'Formula 1 70th Anniversary Grand Prix'

01-british-thursday3-778919

Komend weekend rijdt de Formule 1 voor een tweede keer op rij in Groot-Brittanië. Wonder boven wonder lijkt het erop dat het voor de tweede keer droog zal blijven gedurende het hele weekend.

Naast een droog weekend zullen de temperaturen op de zaterdag en zondag wat hoger liggen in vergelijking tot een week eerder. Op zondag worden er bovendien 'verspreide buien' voorspeld maar deze lijken zich slechts te beperken tot de ochtend en de avond.

De warmere temperaturen kunnen invloed uit oefenen op de mercedes-motoren in het bijzonder. De Duitse krachtbron staat erom bekend moeite te hebben met koeling en dat betekent dat er bij hogere temperaturen minder pk kan worden geleverd.

Een andere fabrikant die zich zorgen zal maken over de warmere temperaturen is Pirelli. Zij hadden afgelopen weekend al te maken met meerdere klapbanden. Neem daarin mee dat de Italiaanse bandenfabrikant dit weekend ook nog eens drie zachtere compoundbanden meeneemt.

In combinatie met het warme weer kan dat voor een lastige situatie zorgen. Het is nu al vrijwel zeker dat het een tweestop gaat worden op de zondag, wat de gemiddelde fan overigens niet erg zal vinden in verband met de verschillende strategische opties die naar voren komen tijdens een tweestop race.

Mooi weer dus aankomend weekend in Silverstone om het 70-jarig jubileum van de Formule 1 te vieren. Nu is het slechts hopen op een mooie race van de twintig coureurs als cadeautje aan de sport.

Vrijdag: 32 graden, 10 procent kans op regen met een windsnelheid van 11 km/h

Zaterdag: 28 graden, 10 procent kans op regen met een windsnelheid van 24 km/h

Zondag: 29 graden, 40 procent kans op regen met een windsnelheid van 23 km/h

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden