Het weerbericht voor de Grand Prix van Groot-Brittanië

Dhg7mapW4AAikuP

Er is nog geen Formule-1 weekend voorbij gegaan dit seizoen zonder de kans op regen. Het lijkt er echter op dat we nu voor het eerst een weekend krijgen waarin het niet zal gaan over de kans op een bui. En dat nog wel tijdens de Grand Prix van Groot-Brittanië

We gaan een warme vrijdag tegemoet met temperaturen die kunnen stijgen tot bijna dertig graden. Hetzelfde geval speelt zich af in Engeland. De zaterdag zal echter bewolkt en koeler zijn. De zon zal zich naar verwachting op zondag vervolgens weer meer laten zien, maar echt invloed op de temperatuur zal het niet hebben. Want die blijft ook op zondag rond de twintig graden.

Geen wisselende weersomstandigheden die zorgen voor een lastige race dus, en ook geen warme temperaturen die het koel houden van een Mercedes-motor kunnen belemmeren. Kortom; alle omstandigheden lijken perfect voor Mercedes om op Silverstone, het circuit dat ze nog beter zal liggen als de Red Bull- en Hungaroring, een perfect weekend te realiseren.

Natuurlijk liggen een heleboel van de F1-teams in de buurt van Silverstone, en willen ze het allemaal graag goed doen tijdens de thuisrace, maar het begint erop te lijken dat de beste kansen voor de thuisteams liggen bij Mercedes en hun beste klant Racing Point. De zon zal dus schijnen en wellicht iets feller voor alles wat Mercedes is.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen