Ho-Pin Tung: 'Als het moet voor Ferrari dan kan het in Montreal'

1920x1080-Circuit-Gilles-Villeneuve-GP-Canada-2018

Ondanks de dominantie van Mercedes in de eerste zes races van het seizoen denkt analist Ho-Pin Tung van Grand Prix Radio dat Ferrari komend weekend in Canada mee kan doen om de overwinning. "Als Ferrari ergens een kans heeft dan is het in Montreal. Van alle circuits op de kalender is deze een van de meest gunstige voor hen."

Daarnaast viel Tung op dat Ferrari meer van de gele mediumband heeft gekozen dan de andere teams. "Vergeet niet, Montreal is een semi-permanent circuit en daar is de slijtage hoger dan op permanente banen."

Bandenmanagement

Dat bandenmanagement is belangrijk op het Circuit Gilles Villeneuve vervolgt Tung. "We zagen bijvoorbeeld in Monaco hoeveel moeite Hamilton had met de rode band. In datzelfde Monaco liet Max Verstappen zien dat hij het bandenmanagement als geen ander onder controle heeft. Dat zal in Montreal goed van pas komen. Tel daar het vermogen van de Honda bij op en dan denk ik dat het pakket wel eens voor een verrassing kan zorgen."

Verrassingen zijn geen uitzondering in Canada. "Het is een circuit waar outsiders voor een stunt kunnen zorgen. Wie herinnert zich niet die waanzinnige mooie race van Jos Verstappen in 2001 tot zijn remmen het begaven. Ook dat is Montreal. Het circuit is erg zwaar voor de remmen."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden