Ho-Pin Tung preview GP Bahrein: "Renault kan verrassen"

26 nov 2020
HoPinTung

Ho-Pin Tung blikt voor Grand Prix Radio vooruit op de Grand Prix van Bahrein. De nachtrace in de woestijn is de eerste race van de afsluitende triple-header. Tung verwacht de komende weekenden een spannend gevecht achter de kop.  

"Dit weekend hebben we de eerste Formule 1 race van de triple-header in Bahrein. Ik was zelf twee weken geleden nog in Bahrein voor de FIA World Endurance Championship race. Die race wist ik te winnen samen met mijn teamgenoten van Jackie Chan DC Racing", vertelt Tung. "De baan ligt vrij onbeschut in de woestijn", vervolgt hij. "Hierdoor speelt de wind een grote rol. De wind blaast niet alleen zand de baan op, waardoor (vooral red.) de eerste training maar ook de andere sessies gladder zullen zijn. De wind heeft daarnaast veel invloed op het gedrag van de auto's."

Dit jaar rijden de coureurs twee Grands Prix in Bahrein. De eerste race vindt dit weekend plaats op de normale layout. Volgende week wordt de supersnelle buitenrand van het circuit gebruikt. "Het circuit is ook in zijn traditionele vorm een echt 'power-circuit'. Neerwaartse druk is wel belangrijk voor het bandenmanagement. Tractie is belangrijk voor een goede rondetijd, en de combinatie van de baantemperaturen en de layout zorgen dat de banden het zwaar te verduren hebben", legt de analist uit. "Twee weken geleden had de baan veel minder grip dan vorig jaar, waardoor de banden veel sneller sleten. Waarschijnlijk is het voor de Formule 1 een stuk beter door de rubber die er tijdens dat weekend is neergelegd."

Hoewel het kampioenschap zo goed als beslist is, verwacht Tung de komende weekenden nog genoeg strijd vlak achter de kop. "Het wereldkampioenschap rijders en constructeurs is zo goed als beslist. Max kan in theorie nog plek twee in het kampioenschap pakken, maar daar zal hij wel wat geluk bij nodig hebben. De komende circuits zijn namelijk niet echt in het voordeel van Red Bull. Achter de kop is de strijd nog volop gaande en daar worden de laatste drie races van het seizoen ontzettend belangrijk voor een zo hoog mogelijke plek in het constructeurskampioenschap en de bijbehorende miljoenen aan prijzengeld."

"Racing Point en Ferrari scoorden veel punten tijdens die knotsgekke race in Istanbul, maar ik verwacht dat Bahrein goed zal zijn voor Renault. Na de pijnlijke dubbele uitvalbeurt van vorig jaar zouden zij dit jaar wel eens kunnen verrassen", besluit Tung.

De hele preview van Ho-Pin Tung is te horen op Grand Prix Radio.

26 nov 2020

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen