Ho-Pin Tung tipt Max Verstappen als favoriet voor Abu Dhabi

abudhabi2018thursday3-610099

Komende zondag staat in Abu Dhabi de laatste Grand Prix van het seizoen op het programma. Op het Yas Marina Circuit wordt zoals gebruikelijk een avondrace gereden.

Grote vraag is natuurlijk of Max Verstappen na Brazilië opnieuw kan winnen. Onze analist Ho-Pin Tung verwacht in ieder geval geen herhaling van de vorige Grand Prix: "zo spannend en spectaculair als de race in Brazilië zal het hoogstwaarschijnlijk niet worden en dat heeft toch een beetje met de lay-out van het circuit te maken. Het is een waanzinnig mooi complex waar geld geen rol leek te spelen bij de aanleg. Maar zo enorm spectaculair als het er uitziet, zo saai is de baan eigenlijk met alleen maar langzame bochten en inhaalplekken die er alleen zijn door de lange rechte stukken en de DRS."

Ook qua set-up van de auto is het Yas Marina Circuit weinig spectaculair, aldus Tung: "Afgezien van sector 1 is er eigenlijk weinig hoogteverschil. Er zal met veel neerwaartse druk worden gereden ondanks de lange rechte stukken en er is een sterke focus op rotatie en tractie." Wat de race wel bijzonder maakt is dat die deels onder kunstlicht wordt verreden: "De race gaat over van dag in de nacht en dat biedt wel een extra uitdaging omdat de baantemperatuur dan behoorlijk verandert."

De baan lijkt met zijn gemiddelde lay-out bijzonder geschikt voor Mercedes en dat blijkt ook wel uit de statistieken, maar toch wil Tung Red Bull niet afschrijven: "Hamilton is er erg succesvol geweest met vier overwinningen. Echter gezien de stap die Honda gemaakt lijkt te hebben in de laatste races, in combinatie met de goede tractie en grip in de langzame bochten, zie ik ook deze race Verstappen weer als favoriet."

Wil je de volledige analyse van Ho-Pin Tung horen, luister dan naar Grand Prix Radio.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden