190031_ger

Komend weekend heeft Ferrari goede papieren om voor het eerst sinds 2010 weer een thuisrace op Monza te winnen. Fernando Alonso was in 2010 de laatste coureur die Ferrari de overwinning schonk.

Ho-Pin Tung is van mening dat Ferrari tijdens de Grand Prix van Italië net als op het circuit van Spa-Francorchamps de favoriet is. “Ferrari was zoals verwacht het te kloppen team op het circuit van Spa-Francorchamps. In de race kwam Hamilton nog dichtbij, maar dat had te maken met het feit dat Spa zwaar is voor de banden. Mercedes die iets meer downforce heeft is dan wat beter met het bandenmanagement. Ferrari heeft in de basis minder downforce dan Red Bull en Mercedes en voor Spa betekende dat zij in verhouding minder downforce van de auto hoefden te halen waardoor ze een efficiënter pakket overhielden”, aldus de Grand Prix Radio-analist.

Of Ferrari net zo dominant is op Monza als op het Belgische circuit is niet met zekerheid te zeggen “Voor Monza is het moeilijker om een inschattingen te maken. De reden daarvoor is dat de focus op Monza zo erg op topsnelheid is, dat teams hiervoor een speciaal aerodynamisch pakket ontwikkelen. Toch denk ik dat Ferrari op Monza ook het te kloppen team is. Mede doordat ze motorisch een voordeel hebben en het feit dat Monza minder zwaar is voor de banden”, aldus Tung.

Tung denkt dat Max Verstappen genoegen moet nemen met een vijfde plaats. “Voor Verstappen weten we al dat het een inhaalrace gaat worden, omdat hij door de wissel naar de nieuwste motorspecificatie achteraan moet starten. Maar gelukkig kan je op Monza goed inhalen, dus ik gok wel op een vijfde plek voor hem en wellicht een vierde als een van de coureurs van Ferrari of Mercedes een steekje laat vallen.”

De volledige preview van Tung op de Grand Prix van Italië is te horen op Grand Prix Radio.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden