Hoe werkt het unieke format van F2, F3 en PSC in Monaco?

door Björn Smit
Premium update
f3 monaco 2023
Premium update

Het weekend van de Formule 2, Formule 3 en Porsche Super Cup ziet er op de straten van Monaco elk jaar anders uit dan in andere raceweekenden. Voor alle klasses in het voorprogramma van de Formule 1 geldt een vierdaags raceweekend en wordt de kwalificatie op een andere manier verreden. Maar hoe ziet dat format eruit? En hoe werkt de kwalificatie? Grand Prix Radio legt het voor je uit. 

Van 1929 tot en met 2019 reed de Formule 1 altijd op de donderdag al de eerste en tweede vrije training, hierdoor waren de coureurs op vrijdag vrij. Dit werd destijds gedaan omdat de race vaak tegelijk met het Hemelvaartsweekend viel. De bewoners van Monaco zouden zo ook een vrije dag hebben en aangezien de mensen op donderdag toch vrij waren had dit nooit een negatief effect op het bezoeken van de race. De F2 en F3 kwamen na de training op donderdag, in tegenstelling tot de Formule 1, wel in actie op de vrijdag. Op de vrijdag werden vaak de kwalificaties gehouden.

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden