Honda: 'Moeten nog veel verbeteren als we koplopers willen inhalen'

TanabeHorner

Motorleverancier Honda kijkt met een slecht gevoel terug op de laatste Grand Prix van het Formule 1-seizoen. Namens Toro Rosso, het enige team dat met Honda-motoren rijdt, viel Pierre Gasly in Abu Dhabi uit met een motorgerelateerd probleem. Brendon Hartley eindigde als twaalfde en kwam niet in de buurt van punten.

Honda's sportief directeur Toyoharu Tanabe erkent dat er nog een hoop werk moet worden verricht als zij volgend seizoen met Red Bull Racing willen knokken om de titel. "Over het hele seizoen gezien hebben we een stap voorwaarts gezet in zowel snelheid als betrouwbaarheid", stelt Tanabe, die met Toro Rosso als negende eindigde in het constructeurskampioenschap. "Het was een zwaar jaar, maar we hebben heel veel geleerd in ons eerste seizoen met Toro Rosso. Hoe dan ook: er is nog veel ruimte voor verbetering als we de koplopers in willen halen."

Tanabe vervolgt: "Het is heel teleurstellend om het seizoen op deze wijze af te sluiten. Pierre viel uit met een olielek waar we de oorzaak nog van moeten achterhalen en Brendon was kansloos na een vroege, ongeplande pitstop."

Honda levert komend seizoen voor het eerst sinds de comeback in de Formule 1 in 2015 aan twee verschillende teams motoren. Tanabe: "We zullen de komende winter hard blijven werken om in 2019 met twee teams een zo goed mogelijk seizoen te draaien. Dat kunnen we de fans, die ons het hele jaar door geweldig hebben gesteund, alvast beloven."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen