Honda neemt verbeterde motor mee naar Oostenrijk

door Hidde Wissels
AP-1ZT9WSVTW1W11_news

Honda neemt voor de Grand Prix van Oostenrijk, een verbeterde krachtbron mee voor Red Bull Racing en AlphaTauri. De Japanners hebben tijdens de coronacrisis gedeeltelijk door kunnen werken, omdat er in Japan een andere regelgeving is wat betreft de verplichte sluiting van de fabriek in Sakura. 

Tijdens de coronacrisis moesten de Formule 1-teams hun fabrieken sluiten om de kosten te besparen. Hetzelfde geldt voor de motorfabrikanten, alleen was er een regel toegevoegd in artikel 21.10 van het sportieve reglement: "Er kan een uitzondering worden gemaakt voor landen waar de wet- en regelgeving een andere sluitingsperiode voorschrijft. In dat geval mogen enkele dagen uit de verplichte shutdown worden verplaatst naar een andere periode in het jaar."

Japan is één van de landen waar deze regel geldt en dus besloot Honda om gedeeltelijk door te werken in coronatijd en de verplichte sluiting later dit jaar in te halen. Honda heeft dit nu gedaan omdat de motor waarmee gereden gaat worden in Oostenrijk, grotendeels gedurende het seizoen hetzelfde zal blijven. Daarna mag er maar één performance upgrade uitgevoerd worden aan bijvoorbeeld de MGU-K. Een latere sluiting van de fabriek gaat Honda dus nauwelijks pijn doen. Formula1.com meldt dat het om een flinke stap vooruit gaat. Er zijn bemoedigende stappen gezet, zowel aan de betrouwbaarheid als de performance.

 

 

 

 

door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen