Hoop gloort aan horizon voor Grand Prix van Mexico

mexicocitysaturday2-566768

In mei 2020 werd het circuit Autódromo Hermanos Rodríguez in gebruik genomen als noodhospitaal in de strijd tegen de coronapandemie. Nu een jaar later lijkt het erop dat het ziekenhuis binnenkort haar deuren kan gaan sluiten. En daarmee lijkt de Grand Prix van Mexico voor oktober 2021 gered.

Eerder werd bekend dat de Formule E-race op het circuit in Mexico-Stad moest uitwijken naar Puebla, omdat het circuit nog niet beschikbaar zou zijn voor een race in juni. Nu blijkt dat er binnenkort al meer duidelijkheid zal komen over de tijdelijke ziekenhuizen in Mexico. Dat liet het regeringshoofd van Mexico-Stad, Claudia Sheinbaum weten in een persconferentie, meldt de Mexicaanse krant La Razón de Mexico.

“Als we een besluit hebben genomen, zullen we het volgende week bekend maken. Maar beetje bij beetje is het mogelijk om de tijdelijke ziekenhuizen zoals die in het Autódromo en Citibanamex te sluiten omdat er capaciteit is om de patiënten op andere plekken op te vangen", aldus Scheinbaum.

Het noodhospitaal in het pitgebouw van Autódromo Hermanos Rodríguez werd op 13 mei 2020 in gebruik genomen. Medisch directeur Javier Michael García Acosta liet tegenover de Mexicaanse krant El Universal weten dat het noodhospitaal in eerste instantie ruimte zou bieden aan 192 bedden en 26 intensive care bedden. Uiteindelijk werd er in de piek van de pandemie een aantal van 400 bedden bereikt.

In het noodhospitaal zijn er gedurende het afgelopen jaar bijna zevenduizend patiënten behandeld volgens dr. García Acosta. Het meest kritische punt was de tweede golf van besmettingen in december en januari. Er zijn toen ter uitbreiding tenten opgezet om zestig extra bedden en benodigdheden als airconditioning, monitoring en beademingsapparatuur te kunnen huisvesten

Nu lijkt het er op dat het noodhospitaal volgens plan in juni haar deuren zal sluiten, wat genoeg voorbereidingstijd moet opleveren om in het laatste weekend van oktober de Grand Prix van Mexico te organiseren.

Lees ook: Officieel: Dubbelheader op Red Bull Ring, geen GP Turkije meer

Lees ook: 7.500 toeschouwers aanwezig bij Grand Prix Monaco

Lees ook: McLaren naar Monaco met speciale Gulf-livery

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden