Horner blikt vooruit: “Sotsji wordt enorme uitdaging"

Christian-Horner-gp-spa-2021

Christian Horner denkt dat Red Bull Racing een moeilijke opdracht te wachten staat tijdens de Grand Prix van Rusland. Volgens de Brit is het circuit in Sotsji een echt Mercedes-circuit. Met de gridstraf van Max Verstappen in acht nemend wordt het een enorme opgave om Mercedes te verslaan. 

Dat Mercedes het de afgelopen jaren goed heeft gedaan in Sotsji is duidelijk in de cijfers terug te zien. In 2014 kwam een race in Rusland na lange afwezigheid weer terug op de kalender. Sindsdien heeft de Duitse renstal alle races weten te winnen op het Sochi Autodrom.

"Ik heb de resultaten van de Russische grand prix bekeken en in 2018 ging Max van de laatste naar de eerste plaats, voordat hij zijn pitstop moest maken. Vorig jaar werden we tweede, maar het is een circuit waar we nog nooit hebben gewonnen”, vertelt Horner in zijn column op de website van Red Bull Racing. “Het is een Mercedes-bolwerk”, legt hij uit.

Grid Grand Prix Sotsji 2020
Foto: Red Bull Racing / Mark Thompson / Getty Images

“In Sotsji is het niet z’n grote handicap"

Door de gridstraf van Verstappen, die hij kreeg als gevolg van de crash tussen hem en Hamilton in Monza, wordt het er niet makkelijker op voor Red Bull. Helmut Marko hintte erop dat Verstappen een vierde motor gaat gebruiken in Sotsji en daardoor een extra gridstraf erbij krijgt. Red Bull heeft daarover nog niets officieels naar buiten gebracht.

"Voor mij zijn Monza en Sotsji Mercedes-circuits”, gaat Horner verder. “Dus het gaat een uitdaging worden. We hebben ook een gridstraf voor Max, maar in Sotsji is het niet zo'n handicap vanwege de sterke tow. Ik kijk er naar uit om te zien hoe we het daar gaan doen”, besluit Horner.

Lees ook: Mogelijke dubbele gridstraf voor Verstappen in Rusland

Lees ook: Zou zou de F1-kalender van 2022 eruit kunnen zien

Lees ook: Colton Herta wint IndyCar race op Laguna Seca

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden