Horner: 'clipping' oorzaak snelheidstekort op rechte stuk

1920x1080-Christian-Horner-Red-Bull-Racing-GP-Spanje-2019

Christian Horner heeft aangegeven dat Red Bull in Sotsji tijd verloor op de rechte stukken door 'clipping'.

Het circuit in Sotsji werd door Red Bull van tevoren gezien als een circuit waar het team minder goed uit de verf zou komen. Hoewel Max Verstappen uiteindelijk tweede werd en het tempo van Mercedes redelijk kon volgen, was er toch een flink snelheidsverschil op het rechte stuk. Christian Horner, de teambaas van Red Bull, heeft uitgelegd dat 'clipping' dit verschil heeft veroorzaakt. 'Clipping' houdt in dat de krachtbron aan het einde van het rechte stuk vermogen verliest door het leeglopen van de batterij.

"Ik denk dat dit circuit altijd al moeilijk ging worden voor ons. We hadden hier nogal wat last van 'clipping', en dat heeft effect", vertelt Horner aan Motorsport.com. "Ik denk dus dat (het beeld van het motorvermogen red.) een beetje scheef was door de terugwinning van energie. Dat wisten we al voordat we hier aankwamen. Het was dus altijd een uitdagende race geworden voor ons", legt de Brit uit.

"Mercedes had dit weekend een snellere auto dan wij. We hebben natuurlijk kunnen profiteren van de straf van Lewis, en Max heeft sowieso het hele weekend alles uit de auto gehaald. Het is ons beste resultaat (in Sotsji red.) in de zes jaar dat we hier komen", aldus Horner.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen