Horner: de besten komen altijd bovendrijven

AP-1Z5NXV5UN1W11_news

Christian Horner, de teambaas van Red Bull Racing, heeft uitgelegd waarom de cost cap door Red Bull wordt ondersteund. Volgens Horner is het goed voor de sport en komen de beste teams uiteindelijk toch wel bovendrijven. 

Twee weken geleden keurde de World Motor Sport Council (WMSC) de wijzigingen van de Formule 1-reglementen goed. Onder andere een cost cap van 145 miljoen dollar voor het seizoen 2021 wordt hierdoor werkelijkheid. Na 2021 zullen de maximaal toegestane uitgaven jaarlijks afnemen tot 135 miljoen dollar in 2023. Dit betekent vooral voor de grote teams dat het bestaande uitgavenpatroon moet veranderen. Tegelijkertijd is de hoop dat kleinere teams dichter bij de kop van het veld komen. In theorie kan het voor de topteams dus lastiger worden om te winnen.

Christian Horner vertelt in gesprek met Autosport waarom dit plan door een topteam als Red Bull wordt ondersteund. "Ik denk dat je moet kijken wat goed is voor de business, en soms is het belang van de sport groter dan het eigenbelang. Ik heb dit (cost cap-plan) holistisch bekeken, en ik geloof dat de besten altijd boven komen drijven. Dus wat de reglementen ook zijn, het is aan ons om ons aan te passen om ervoor te zorgen dat we zo competitief mogelijk zijn", verklaart Horner. "Dat is iets waar we de afgelopen jaren succesvol in zijn geweest, en we zullen dat opnieuw moeten toepassen met deze set technische, sportieve en financiële reglementen."

Eerder werd al bekend dat McLaren, onder andere door de cost cap, veel personeel moet ontslaan. Horner denkt dat dit bij Red Bull niet hoeft te gebeuren. "Het zal onvermijdelijk effect hebben op de vorm van het team, maar we hebben ook andere activiteiten. We hebben andere projecten en Red Bull Advanced Technologies, waarvan de activiteiten toenemen. Mensen zijn onze grootste troef, en waar mogelijk zullen we proberen zoveel mogelijk banen te beschermen", besluit de Brit.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden