Horner denkt dat eerste podium keerpunt voor Albon betekent

SI202009130310_news

Alexander Albon behaalde tijdens de Grand Prix van Toscane zijn allereerste Formule 1-podium. De Thai rekende in de slotfase van de race knap af met Daniel Ricciardo en eindigde op de derde plaats. Volgens Red Bull teambaas Christian Horner kan dit wel eens het keerpunt dit seizoen voor Albon zijn.

Twee keer eerder in zijn carrière was Albon er dichtbij, maar twee maal was het nota bene zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton die in aanraking kwam met de Thaise Brit. De derde keer is dus scheepsrecht voor Albon. Voor de Red Bull-coureur komt het podium ook op een ideaal moment, want na de zege van Pierre Gasly in Monza namen de geruchten over een nieuwe wissel tussen beide coureurs toe.

Red Bull-teambaas Christian Horner verwees in Mugello die geruchten nog naar het rijk der fabelen. De Brit is dan ook blij voor Albon dat hij eindelijk zijn felbegeerde podium heeft weten te behalen: “Hij heeft een hoop kritiek moeten te verduren, maar hij diende de critici van repliek. Hij heeft er hard voor moeten vechten om het podium te behalen. Het moest op de moeilijke manier, want zijn starts waren niet zo goed.”

“Zijn racecraft is indrukwekkend”, vervolgt Horner. “We zien het elke keer weer. De manier waarop hij zijn auto positioneert is zeer goed. Daniel is een moeilijke coureur om te passeren. Om hem dan buitenom in te halen, dat verdient alle lof. Zodra hij zijn helm opzet dan zie je dat hij een echte racer is. Ik denk dat deze podiumplek hem enorm veel zelfvertrouwen geeft en dat hij hierop voort kan borduren.”

Alhoewel Albon het dit seizoen af moet leggen tegen Max Verstappen, is Horner toch tevreden over de Thai. Hij gelooft dat het podium wel eens het keerpunt dit seizoen kan zijn. “Zijn feedback is erg goed. Hij heeft veel gevoel met de auto en hij heeft daarmee het respect afgedwongen bij zijn engineers. Alexander had vooral problemen met de instabiliteit aan de achterkant van de auto. Max heeft daar minder last van. Ik denk dat de dingen nu meer de kant van Alexander op zullen vallen.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden