Horner is trots op de behaalde successen met Honda

door Tim Koenders
f1.c410

Christian Horner vindt het erg jammer dat Honda heeft besloten niet verder te gaan in de Formule 1. De wil om samen met Honda volgend jaar kampioen te worden blijft gewoon hetzelfde. Horner wil iedereen bij Honda bedanken voor al het harde werk dat ze hebben verricht.

Vanochtend is er officieel naar buiten gebracht dat Honda na 2021 niet meer in de Formule 1 te vinden is. Dat heeft natuurlijk vooral gevolgen voor Red Bull en AlphaTauri. Christian Horner heeft laten weten erg trots te zijn op de behaalde successen met Honda. Honda heeft samen met de beide Red Bull teams tot nu toe vijf overwinningen en vijftien podiums behaald. Mede daarom vindt het team het erg jammer dat Honda heeft besloten zich terug te trekken uit de Formule 1.

Red Bull staat nu voor de uitdaging om een nieuwe motorleverancier te vinden voor 2022. Het team geeft aan al eerder voor een opdracht als deze te hebben gestaan en er vertrouwen in te hebben dat ze een goede motor vinden voor 2022 en daarna. Red Bull begrijpt dat het een moeilijke beslissing voor Honda is geweest. Zij hebben dan ook respect voor deze beslissing.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden