Horner over problemen Verstappen eerste vrije training GP van Miami

door Jacobine van den Berg
Horner Melbourne 2022

Max Verstappen kon tijdens de eerste sessie op het nieuwe circuit van Miami niet het gewenste aantal ronden rijden. De Nederlander bracht vaak een bezoek aan de pitbox van zijn team, dat druk bezig was met het sleutelen aan zijn auto. Teambaas Christian Horner legt uit wat het probleem was.

"De auto was wat te warm bij Max. Het team is aan het onderzoeken hoe dit kwam, of er vuil in de koeling zat of niet", aldus Horner in gesprek met Sky Sports. "Ze hebben naar de koeling gekeken en willen ervoor zorgen dat we de temperaturen onder controle houden. We willen niet dat de auto 'aan de kook' raakt."

Ondanks dat Verstappen slechts veertien ronden aflegde, wist hij de derde tijd neer te zetten. Volgens Horner is het echter nog te vroeg om iets te zeggen over de krachtsverhoudingen.

Helmut Marko / Max Verstappen / Christian Horner / 2022
Foto: Red Bull Content Pool (Mark Thompson / Getty Images)

Karakteristieken soortgelijk aan Djedda

"Het is onmogelijk om zo vroeg te zeggen of het circuit ons zal liggen. De karakteristieken van het circuit lijken een beetje op Djedda. De banden zullen dan ook zeer belangrijk worden", waarmee de Brit ook doelt op de tropische temperaturen en een baantemperatuur van 50 graden of hoger.

"Het wordt een fascinerende race, met ongetwijfeld veel inhaalacties. Het asfalt is ook anders hier, wat weer voor een andere uitdaging zorgt."

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen