Horner: ''Red Bull eerste team dat Concorde Agreement tekende''

Horner-oostenrijk-gp

Christian Horner heeft tegenover Autosport aangegeven dat de gesprekken met Liberty Media altijd eerlijk waren, wat er voor zorgde dat Red Bull het eerste team was dat het nieuwe Concorde Agreement tekende. 

De Formule 1 kondigde vorige week aan dat alle tien teams het Concorde Agreement hadden ondertekend. Die gaan vanaf volgend jaar van kracht en zal gelden voor de komende vijf jaar. In het nieuwe akkoord worden de inkomens beter verdeeld en wordt de bestaande bestuursstructuur aangepast.

Horner vertelt dat de gesprekken anders verliepen dan in de tijd met Bernie Ecclestone en dat Liberty Media altijd rechttoe rechtaan is gebleven.

''De onderhandelingen waren langdurig, vooral gezien de wereldwijde uitdagingen waarmee de sport wordt geconfronteerd, maar in sommige opzichten waren ze ook opmerkelijk rechttoe rechtaan in vergelijking met voorgaande jaren", zegt Horner.

''Onderhandelen met Bernie Ecclestone in het verleden was altijd leuk, altijd een beetje anders, maar Liberty was altijd eerlijk tijdens de onderhandelingen en we waren in feite het eerste team dat het contract tekende in Barcelona.''

''Je moet een holistische kijk op deze dingen hebben. Dat was de afspraak, dat was wat Chase Carey en Liberty op tafel legden en het was aan de teams of ze ervoor kozen om het te nemen of te laten. Er waren natuurlijk wat discussies over en weer op bepaalde punten en er zijn elementen die sommige teams meer bevallen dan anderen, maar uiteindelijk kwam iedereen tot overeenstemming over de beste weg voorwaarts voor het welzijn van de sport."

Horner is met name blij dat deze overeenkomst zorgt voor stabiliteit en continuïteit voor de toekomst van de sport.

''Het is een belangrijke overeenkomst voor de F1 en hoewel de details vertrouwelijk zijn, biedt het stabiliteit en continuïteit voor de toekomst, dus we zijn blij dat we het over de streep hebben kunnen krijgen", zei Horner.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen