Horner sluit terugkeer Gasly bij Red Bull Racing niet uit

AP-1ZJZ4JH812111_news

Pierre Gasly boekte met een tweede plaats in Brazilië zijn grootste succes. Daarmee sloot de Fransman een vervelende periode af waarin hij zijn stoeltje bij Red Bull Racing kwijtraakte en terugkeerde bij zusterteam Scuderia Toro Rosso. Toch sluit Red Bull-teambaas Christian Horner niet uit dat Gasly in de toekomst weer bij Red Bull Racing aan de slag kan.

"Natuurlijk. Als dat niet het geval was hadden we dat meteen opgelost. Maar hij heeft voor 2020 een nieuw contract gekregen en daarmee de kans om zich weer in de kijker van Red Bull Racing te rijden", zegt Horner in een interview met Auto Motor und Sport.

De wissel

De Britse teambaas legde in hetzelfde interview het besluit uit om na de Hongaarse Grand Prix Gasly bij Red Bull te vervangen door Alexander Albon. "We hebben de luxe dat we op onze pool met coureurs kunnen terugvallen. Alex werd in de eerste seizoenshelft met iedere race sterker."

"Pierre daarentegen verloor steeds meer zelfvertrouwen. Hij werd twee keer door zijn teamgenoot op een ronde gezet. Het verschil werd steeds groter. Je kon het aan zijn lichaamstaal zien. Hij liet zijn schouders steeds vaker zakken. Wij moesten iets doen om zijn zelfvertrouwen terug te geven. Uiteindelijk hebben wij er dubbel voordeel van gehad. Wij konden Alex testen en Pierre heeft bij Toro Rosso weer de vorm gevonden."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden