Horner suggereert straf voor Mercedes

AP-1Z5NXV5UN1W11_news

Christian Horner vindt dat Mercedes ook moet worden meegenomen in het onderzoek naar Racing Point. Dit naar aanleiding van de straf die Racing Point heeft ontvangen voor de illegale remschijven op hun auto.

Racing Point kreeg vorige week een boete van 400.000 dollar en een afname van 15 punten omdat het de remschijven van Mercedes zou hebben gekopiëerd. Het vreemde was echter dat het team de remschijven wel mocht blijven gebruiken.

Horner geeft dan ook aan dat hij vooral uit is op duidelijkheid. 'Red Bull heeft natuurlijk twee Formule 1 teams in zijn bezit. We hebben ons altijd heel strikt aan de regels gehouden en het is heel belangrijk voor ons dat we weten wat mag en wat niet mag, zodat we maximaal gebruik kunnen maken van onze beide teams. Dit gaat niet om remschijven, maar om wat er legaal is binnen de sport.'

Het is al de zoveelste keer dat Red Bull Mercedes aangeeft bij de FIA dit seizoen. Het lijkt er sterk op dat de Oostenrijkse renstal niet alleen bezig is met de handhaving van de regels, maar ook met psychologische oorlogsvoering. En met Max Verstappen die nu wellicht tóch kan meedoen voor het kampioenschap zal dat nog niet zomaar stoppen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden