Horner: “Verstappen moet vooruit blijven kijken”

door Tim Koenders
Horner-spaanse-gp

Christian Horner heeft op de website van Red Bull Racing aangegeven dat Verstappen naar voren moet blijven kijken. Natuurlijk wordt er gesproken over de uitvalbeurten maar die uitslagen kun je niet meer veranderen. Volgens Horner is het nu zaken om te focussen op de race in Rusland.

Max Verstappen begon het seizoen in Oostenrijk met een uitvalbeurt. Dat is niet de start waarop de Nederlander had gehoopt. Na die uitvalbeurt volgde een reeks van zes podiumplaatsen achter elkaar. Door alle podiums stond Verstappen even tweede in het kampioenschap. Het leek erop dat de Nederlander de strijd met Bottas aan zou gaan om de tweede plaats. Maar die strijd lijkt na de twee races in Italië niet meer aan de orde. Verstappen behaalde in Italië geen punten. De Nederlander viel twee keer uit met motorproblemen en gaf aan er wel een beetje klaar mee te zijn.

Christian Horner, teambaas van Red Bull, begrijpt de frustraties van Verstappen. “Hij wil het zo graag en dat maakt hem ook wie hij is. Maar hij zal nu naar voren moeten kijken.” Horner begrijpt de frustraties vooral omdat hij verwachtte dat Verstappen de Mercedessen wel eens aan zou kunnen vallen. “Vanaf de eerste ronde zaten we er goed bij. We hebben aan de auto gewerkt en de balans leek een stuk beter.”

Red Bull zal samen met Honda gaan kijken wat de problemen waren en vooral hoe ze opgelost kunnen worden. Voor de Grand Prix van Rusland zal Verstappen bijgepraat worden over wat er allemaal achter de schermen is gebeurd.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen