Horner: 'Wij hadden de beste wagen van het F1-veld'

AP-1VSXFR8UD2111_news

Christian Horner denkt dat de RB14 afgelopen jaar de sterkste wagen van het veld was. Betrouwbaarheidsproblemen en de in verhouding minder krachtige Renault-motor zorgden er uiteindelijk voor dat ze niet konden meestrijden om de titel. Hij is dan ook extra trots op de vier overwinningen die het team wist te behalen.

"Het is duidelijk dat we dit jaar een fantastische wagen hadden," aldus de Horner op Formula1.com. "De RB14 was dit jaar het sterkste chassis in de Formule 1. Als je kijkt naar het tekort aan vermogen en naar wat we hebben bereikt, vier overwinningen, dan is dat heel indrukwekkend."

"We hadden een sterke wagen aan het begin van het seizoen, maar we waren niet in staat om dit om te zetten naar resultaten. De betrouwbaarheid was dit jaar onze achilleshiel. We hadden teveel motorproblemen en we hadden een paar problemen die aan onszelf lagen die frustrerend waren. Ik denk dat het in veel opzichten een bitterzoet seizoen is geweest. De overwinningen waren extreem zoet, winnen in China, Monaco, onze thuis Grand Prix in Oostenrijk en natuurlijk in Mexico. Dat zijn de onbetwiste hoogtepunten geweest."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden