Horner: ‘Wintertests moeten in Barcelona blijven’

barc

Red Bull-teambaas Christian Horner is van mening dat, als de Grand Prix van Spanje van de kalender verdwijnt, de Formule 1 het circuit bij Barcelona moet blijven gebruiken voor de wintertests. Het contract met de organisatie van de Spaanse Grand Prix loopt af en door terugkeer van de Nederlandse Grand Prix is een nieuwe deal niet vanzelfsprekend.

Het circuit van Catalunya is vanwege de ligging en meestal goede weersomstandigheden in februari een goede locatie voor de wintertests. “Het zou jammer zijn als we niet meer in Barcelona komen racen, maar we zouden er zeker moeten blijven testen. Voor een Europese bestemming is het zuidelijk genoeg om goede weersomstandigheden te hebben. Het circuit biedt een combinatie van alle soorten van bochten en de teams hebben er allemaal zoveel referenties”, laat Horner aan Motorsport.com weten.

Ook wat betreft de kosten en logistiek is het Spaanse circuit een prima locatie. “Voor teams die allemaal in Europa zijn gebaseerd is het qua kostenplaatje efficiënt om daar te testen. Ik zou er zeker een voorstander van zijn om er te blijven testen voor het seizoen.”

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen