Horner ziet nieuwe wissel Gasly en Albon niet zitten

Horner-oostenrijk-gp

Christian Horner ziet een nieuwe rijderswissel tussen Pierre Gasly en Alexander Albon bij Red Bull niet zitten. De kans dat Sergio Pérez volgend seizoen de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen wordt is ook klein volgens de Red Bull teambaas.

Door de goede resultaten van Pierre Gasly dit seizoen, met als klapstuk zijn overwinning op Monza, en de wisselende uitslagen van Alexander Albon neemt de discussie over het tweede Red Bull zitje weer toe. De Fransman liet deze week nog optekenen klaar te zijn om weer bij het team uit Milton Keynes in te stappen.

Teambaas Christian Horner vertelt tegenover Sky Sports dat Albon de beste papieren heeft om ook volgend jaar naast Max Verstappen te rijden: “We willen hem de kans geven om zijn stoeltje te behouden. We hebben problemen met de auto waar we aan werken en daarom denk ik dat het geen zin heeft om de rijders te wisselen. De uiteindelijke beslissing wordt later dit seizoen gemaakt, maar voor ons is er geen aanleiding om de situatie weer terug te draaien.”

Een andere optie voor Red Bull zou zijn om een coureur van buiten het eigen talentenprogramma aan te nemen. Nu Sergio Pérez zijn Racing Point stoeltje heeft verloren aan Sebastian Vettel, wordt automatisch de naam van de Mexicaan gelinkt aan Red Bull. Christian Horner geeft aan dat een coureur uit het junior programma echter de voorkeur geniet: “ Onze voorkeur heeft altijd gelegen bij het opleiden van talent. En of dat nou Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo of Max Verstappen is, ze zijn allemaal uit ons junior programma gekomen. Ze zijn opgeleid door Franz Tost en hebben het laten zien bij Red Bull. Echter. Indien de vijver niet groot genoeg is om in te vissen, dan moet je uiteraard verder kijken, maar op dit moment is onze intentie om te werken met de talenten uit ons eigen programma.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden