Hülkenberg vervangt Pérez voor de Grand Prix van Groot-Brittannië

Nico_Hulkenberg_Force_India_2015

Nico Hülkenberg maakt dit weekend een schokkende comeback in de Formule 1. Hij zal Sergio Pérez vervangen die op donderdag positief werd getest op het corona-virus. Hülkenberg reed al vier eerdere seizoenen voor het team, dat destijds nog 'Force India' heette.

Gisteren werd het al duidelijk dat Hülkenberg op een privé vlucht naar Silverstone zat, vanochtend werd hij gespot in de paddock en bij het covid-testcentrum. Zojuist wordt bekend dat ook zijn naam al is toegevoegd aan het tijdwaarneming-scherm. Onze man ter plekke, Olav Mol, claimt voor 100 procent zeker te weten dat het Hülkenberg gaat worden. 'Vanochtend werd er een nieuw Racing Point chassis de paddock in gerold, die vannacht nog speciaal voor Hülkenberg is opgebouwd in Racing Point's fabriek naast het circuit. Hülkenberg mocht namelijk vannacht wel de fabriek in, maar niet de baan op. Zo hebben ze tijd gewonnen met het afstellen van de pedalen en het instellen van het stuur.'

Sergio Pérez werd gisteren al in eenzame isolatie gezet nadat er een onduidelijke corona-test bij hem was afgenomen. Later op de avond werd bekend dat de Mexicaan inderdaad het virus te pakken had. Niet kort daarna kwam naar buiten dat Pérez fysiek goed in orde is maar zich wel aan de zelfisolatie richtlijnen van de plaatselijke autoriteiten zal moeten houden. Dit betekent minimaal tien dagen in quarantaine, waardoor de Racing Point coureur ook de tweede Grand Prix op Silverstone zal missen.

Op het eerste oog leek de meest logische vervanger voor Pérez Esteban Gutierrez te zijn. Hij was de enige van twee Mercedes-reservecoureurs op locatie. Al snel kwamen er echter geruchten dat Nico Hülkenberg zou worden ingevlogen. Vanochtend kwam daar nog bovenop dat de Duitser al gespot zou zijn op het Silverstone Circuit.

Met zijn terugkeer komt Hülkenberg terecht in een team dat er wellicht wel beter voorstaat dan al zijn eerdere teams. Lance Stroll beweerde gisteren op de persconferentie al dat Racing Point het tweede team is. Een buitenkans dus voor Hülkenberg om na zijn carrière alsnog een eerste podium te pakken in de Formule 1. De laatste coureur die inviel in de Formule 1 was Paul Di Resta. Hij verving destijds vanaf de derde vrije training een zieke Felipe Massa bij Williams.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden