HWA Racelab kiest voor Italiaans duo in Formule 2

nannini-deledda

De Italianen Matteo Nannini en Alessio Deledda rijden in 2021 voor HWA Racelab in de Formule 2. Nannini zal daarnaast ook in de Formule 3 voor HWA gaan rijden.

Vanaf dit seizoen houden de Formule 2 en 3 hun races niet meer tijdens hetzelfde weekend. Hierdoor is het mogelijk om met dezelfde coureur in beide klassen te rijden. De 17-jarige Nannini is een van die coureurs.

Nannini eindigde vorig jaar op de 18de plaats in het FIA Formule 3 kampioenschap. Deledda heeft de afgelopen twee jaar in de Formule 3 voor Campos gereden. De 26-jarige Italiaan eindigde vorig seizoen op de 34ste plaats.

Deledda is enthousiast over zijn stap naar de Formule 2. ‘’F2 is een ervaring waar ik al jaren op wacht. Ik kijk er naar uit om deel te mogen nemen in zo’n competitief kampioenschap en mijn vaardigheden te testen. Ik weet zeker dat, samen met een team als HWA met zoveel ervaring, we samen kunnen groeien op deze reis die ons te wachten staat.’’

1_HWA_RACELAB_F2_line_up_deledda_alessio-700x467
Alessio Deledda © HWA Racelab

Nannini hoeft zich in 2021 niet te vervelen. ‘Het vooruitzicht is een druk seizoen! 45 races in 2021 zal veel van mij vergen, maar ik ben er klaar voor. Ik ben vastbesloten om te groeien als coureur. De kans om te rijden in de F2 en F3 helpen daarbij. Het wordt mijn eerste jaar in de F2. Ik weet dat het lastig wordt, maar ik wil zoveel leren als ik kan. Ik ga mijn tweede seizoen in de F3 zelfverzekerd in en ik vertrouw erop dat HWA mij een competitieve auto levert. Ik geloof echt in HWA’s F1 Talent Factory programma. Het rijden in beide klassen is de sleutel om mij een stap dichter bij de Formule 1 te krijgen.’’

2_HWA_RACELAB_F2_line-up_nannini_matteo-700x467
Matteo Nannini © HWA Racelab

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden