Ilott en Schwartzman ook aanwezig bij Abu Dhabi test

door Tim Koenders
Ilott-Schwartzamn-

Callum Ilott en Robert Schwartzman zullen naast de laatste races in het Formule 2 seizoen ook nog de jonge-rijderstest in Abu Dhabi op het programma hebben. De Brit zal plaatsnemen in de Alfa Romeo, de auto waar hij eigenlijk al in had moeten zitten tijdens de eerste vrije training op de Nürburgring. Schwartzman mag plaats gaan nemen in de Ferrari.

Callum Ilott staat momenteel tweede in het Formule 2 kampioenschap. Tijdens de Grand Prix van de Eifel zou hij zijn eerste meters in een Formule 1 auto gaan maken maar door de slechte weersomstandigheden ging dat niet door. De eerste vrije training werd afgelast en Ilott moest nog even geduld hebben. Super lang heeft de Brit niet hoeven wachten want aan het einde van het seizoen zal hij voor Alfa Romeo de jonge-rijderstest in Abu Dhabi mogen rijden. Hij heeft aangegeven dat hij er enorm veel zin in heeft.

Ook Robert Schwartzman mag zich aan het einde van het seizoen in Abu Dhabi melden. Hij zal gaan rijden in de Ferrari. De Rus staat momenteel vijfde in het Formule 2 kampioenschap na een sterke openingsfase van het seizoen. Schwartzman kreeg eerder al de kans om in een oude Ferrari te rijden van drie jaar oud en dat voelde al fantastisch. Ook hij kan niet wachten om plaats te nemen in een Formule 1 auto.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden