Ilott wint Formule 2 feature race op Silverstone

door Tim Koenders
Hamilton-70th-anniversary

Zojuist is de feature race in de Formule 2 verreden en Callum Ilott heeft de overwinning op zijn naam weten te zetten. Lundgaard eindigt als tweede en Aitken maakt het podium compleet.

Callum Ilott mocht de race vanaf poleposition aanvangen. Bij de start was het Dan Ticktum die supersgoed weg was. Hij wist zijn auto vanaf P4 op P2 te zetten achter de vanaf pole startende Ilott. Ook Mick Schumacher had een goede start. Hij wist drie plaatsen te winnen en ligt na de eerste ronde op P5. In de derde ronde van de wedstrijd maakt Ticktum een foutje waardoor hij twee plaatsen verliest. Bij Chapel komt hij een stuk asfalt tekort waardoor hij via het gras terug op de baan moest zien te komen. Later verloor hij ook nog een positie aan Schumacher.

https://twitter.com/FIA_F2/status/1292112642958598144

Veel coureurs moesten al vroeg naar binnen voor nieuwe banden. Schumacher is gestart op een hardere band en kan dus langer doorrijden. De Duitser neemt de leiding in de race over. Vlak achter Schumacher voert Mazepin de druk op.

https://twitter.com/FIA_F2/status/1292115068084260865

Ondertussen heeft Ilott in het middenveld een goede snelheid gevonden. De Brit gaat misschien niet aan de leiding maar gaat wel richting de overwinning. In ronde 20 van de wedstrijd moet Schumacher ook naar binnen voor nieuwe banden. Hij komt ver achter Ilott terug de baan op, Mazepin neemt de leiding over. Als in ronde 23 ook Mazepin naar binnen komt is het Ilott die de leiding in de race weer overneemt. De Brit heeft een voorsprong van ruim 8 seconden op Lundgaard. Daarachter rijdt Aitken vlak voor Deletraz. Met nog zes ronden te gaan lijken de eerste twee podiumplaatsen al te zijn vergeven.

In ronde 25 van de wedstrijd neemt Mazepin de zesde plek van Schumacher over. Op de Hangar Straight probeert Schumacher de binnenkant dicht te houden maar de Rus weet door gebruik te maken van een stukje gras toch langs de Prema coureur te komen. Met nog twee en een halve ronde te gaan weet Mazepin ook nog P5 te pakken. Vlak voor Copse weet hij zijn auto naast die van Tsunoda te zetten.

https://twitter.com/FIA_F2/status/1292121883249389569

In de laatste ronde weet Mazpin ook nog P4 te pakken. In de laatste fase van de wedstrijd weet de Rus met verse banden nog veel posities te winnen. Uiteindelijk komt hij net tekort voor het podium. Callum Ilott rijdt de race professioneel uit. Met een ruime voorsprong houdt hij Lundgaard en Aitken achter zich. Met deze overwinning neemt Callum Ilott ook de leiding in het kampioenschap over.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden