Imola wil vaste plek op F1-kalender voor vier jaar

3-sunday-imola

Na twee invalbeurten hoopt Imola ook de komende jaren een grand prix te mogen huisvesten. Naar alle waarschijnlijkheid zal het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari de komende vier jaar vast op de kalender komen te staan. De regionale autoriteiten van Emilia-Romagna, de provincie waarin het circuit ligt, hebben aangegeven hopelijk binnenkort tot een vierjarige overeenkomst te kunnen komen met de FOM. 

Volgens de regionale autoriteiten van Emilia-Romagna zou er maar liefst twintig miljoen euro gereserveerd zijn. Ook nationale overheidsinstanties en de Automobile Club d'Italia zullen naar verluidt een steentje bijdragen aan het opvangen van de kosten.

Mocht het leiden tot een overeenstemming, betekent dit dat Italië twee grands prix zal krijgen. Monza heeft namelijk ook nog een contract met de Formule 1 tot en met 2025. Het is echter nog niet duidelijk of de FOM ook daadwerkelijk bereid is om Italië twee races te geven. Mogelijk zal een tweede Italiaanse GP dan weer ten koste gaan van een ander circuit zoals Paul Ricard, dat momenteel onder druk staat. Een andere bijkomstigheid is ook dat de kalender voor komend seizoen ook al aardig vol begint te raken.

SI202104160219_hires_jpeg_24bit_rgb-700x467
Foto: Bryn Lennon / Getty Images / Red Bull Content Pool

Terugkeer na 15 jaar

De Formule 1 keerde na een afwezigheid van vijftien jaar in 2020 terug op Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari. Dat gebeurde nadat andere grands prix vanwege de coronapandemie werden afgelast. De race, die officieel de Grand Prix van Emilia-Romagna heet, bleek direct een favoriet bij de fans en stond eerder dit seizoen voor de tweede keer op het programma.

Lees ook: Stem op F1 aan Tafel in Dutch Podcast Awards

Lees ook: ‘Motorreglement 2026 rond, opening voor Porsche en Audi’

Lees ook: Nieuwe samenwerking voor Red Bull en Honda buiten F1

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden