Indianapolis optie voor 2de Amerikaanse GP

1920x1080-Indianapolis-Motor-Speedway

Al tijden wordt er gesproken over een tweede Grand Prix in de Verenigde Staten. Lange tijd leek Miami de beste optie, maar de Indianapolis Motor Speedway staat nu ook op het lijstje, zo liet Stefano Domenicali weten in gesprek met Autoweek. 

Indianapolis is één van de drie opties naast Miami en Las Vegas. In tegenstelling tot de eventuele straatraces in Vegas en Miami heeft Indianapolis een vast circuit. Domenicali liet niet doorschemeren of dat juist een plus- of minpunt is.

"Veel kunnen we ook niet zeggen, omdat we geen onnodige verwachtingen willen creëren. Ik kan wel zeggen dat onze focus op Amerika ligt, maar ook op het Verre Oosten en China," zegt de CEO van de Formule 1.

IMS-700x466
(c) Indianapolis Motor Speedway

Maximaal aantal races

Op alle drie de plekken racen, gaat niet gebeuren zonder andere veranderingen, want voorlopig zijn er maximaal 25 races per jaar. Aangezien er dit jaar al 23 races staan gepland wordt het lastig om nog verder uit te breiden. Domenicali zegt daarover: "Er is altijd onenigheid over de kalender: is het te veel of te weinig? Ik denk dat de echte focus moet zijn of de races interessant zijn. Dan is de balans van het aantal gemakkelijk te vinden. Daarom moeten we zeker weten dat de races buitengewoon uitdagend en emotioneel zijn.”

Historie

De race die al in de Verenigde Staten wordt gehouden is op het Circuit of the Americas in Austin, Texas. Als Indianapolis de tweede race in de VS zou worden, zou dat een terugkeer zijn voor de Grand Prix. Van 2000 tot 2007 zijn er namelijk al races op dit circuit verreden. De meest bekende editie op het circuit van Indianapolis was de GP van 2005. Door de verschillende bandenmerken en problemen met sommige type banden konden alleen de coureurs op de Bridgestones starten, wat er uiteindelijk maar 6 van de 20 waren. De legendarische Michael Schumacher won de race voor teamgenoot Rubens Barrichello en de verrassende nummer drie Tiago Monteiro.

Lees ook: Verschuur in F1 aan Tafel: “Ferrari geen derde dit jaar”

Lees ook: Nieuwe bolide Aston Martin F1 wordt op 3 maart onthuld

Lees ook: Alpine F1 onthult nieuwe auto op 2 maart

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden