Indy Dontje blikt terug op zijn IMSA Michelin Pilot Challenge

door Tim Koenders
Indy-Dontje-24-8

Indy Dontje kijkt speciaal voor Grand Prix Radio terug op zijn race in de IMSA Michelin Pilot Challenge. Op de Virginia International Raceway kwam de Nederlander in actie in een Mercedes AMG GT4. Voor de race had de Nederlander met zijn team goede papieren maar de race zelf verliep erg moeizaam.

“We hebben een up en down weekend achter de rug. We waren enorm snel in de vrije trainingen, wel heb ik zelf erg weinig rondjes gereden door een crash in de tweede training. Daardoor kon ik maar zes rondjes voorafgaand aan de race rijden. De kwalificatie werd gedaan door mijn teamgenoot. Hij deed ook de start en hij heeft een fantastische tijd neergezet en dat gaf ons poleposition. Enorm gaaf voor hem want het was zijn eerste in dit kampioenschap. We gingen dus vol zelfvertrouwen de race in.”

“Hij is toch een beetje zenuwachtig geworden bij de race. Hij remde iets te laat bij de eerste bocht waardoor hij een klein uitstapje maakte. Daardoor zakte hij wat terug, volgens mij naar de twaalfde plek. Maar hij is goed naar voren gekomen, uiteindelijk lagen we derde maar toen kregen we helaas een probleem met de elektronica en moesten we de auto aan de kant zetten. De auto moest terug gesleept worden naar de pitsstraat en daar hebben we veel ronden mee verloren. We hebben de auto wel weer terug naar buiten gekregen om te kijken of alles in orde was. Toen ben ik naar buiten gegaan. Toen moest ik nog drie keer naar binnen komen voor allerlei straffen die we kregen. Van drive-through tot stop-and-go ik heb ze allemaal gedaan. We konden niet meer terugkomen in de race maar uiteindelijk hebben we gewoon lekker rondjes gereden. De race was over voor ons en dat is enorm balen. We waren super snel, we zaten er goed bij maar we moeten het alleen nog zien af te ronden.”

“Volgende week heb ik weer een race in Amerika, dit keer op Road America. Daar rijd ik de GT World Challenge in de Mercedes AMG GT3. Daar gaan we proberen wat bekers mee te nemen en ik houd jullie zeker op de hoogte.”

De hele update van Indy Dontje is te horen op Grand Prix Radio.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden