Indy Dontje over een zwaar weekend in ADAC GT Masters

door Tim Koenders
Indy-Dontje-1-1

Speciaal voor Grand Prix Radio kijkt Indy Dontje terug op zijn weekend in de ADAC GT Masters. Het was een erg zwaar weekend voor Indy. De kwalificaties waren niet goed en daardoor moesten ze ver van achteren starten. In de eerste race had Indy een wereldstart maar verder in de race wist hij helaas geen plekken meer te winnen.

“We hebben helaas weer een moeizaam weekend achter de rug. We zaten er in de trainingen goed bij, op zaterdag heb ik zelf de kwalificatie op me genomen. Een opdrogende baan dus dan moet het in de laatste ronde gebeuren. Helaas hadden we een beetje een verkeerde timing en ook nog een foutje van mijn kant dus moesten we achteraan beginnen. We hadden wel een sensationele start, 10 plekken gewonnen in de eerste ronde. Helaas zijn we daarna niet verder meer naar voren gekomen. Uiteindelijk zijn we dertiende geworden. Wel wat punten gepakt maar natuurlijk niet waar we willen zijn.”

“Op zondag heeft mijn teamgenoot de kwalificatie op zich genomen. Hij kon het helaas ook niet uit de auto halen. We hebben nog een aantal dingen geprobeerd ter voorbereiding maar helaas hebben ook die niet goed uitgepakt. Toen moesten we vanaf plek 22 starten. Hij had een goede start maar werd aangetikt waardoor we weer achteraan moesten beginnen. Uiteindelijk zijn we vijftiende geworden en hebben we dus nog één puntje mee gesprokkeld.”

“Helaas is dit gewoon niet waar we willen zijn. Vorig jaar deden we nog mee om de titel en dit jaar hebben we moeite om in de top 15 te komen. We moeten dingen gaan veranderen om vooraan mee te kunnen doen. We hebben nog twee wedstrijden te gaan, volgende week zouden we eigenlijk gaan rijden in Zandvoort maar die is helaas gecanceld vanwege het welbekende fenomeen. Nu gaan we naar de Lausitzring waar we dit jaar ook zijn begonnen alleen dit keer de lange variant. Maar eerst rij ik dit weekend nog de 24 uur van Spa. Ik denk dat we daar goede kansen hebben.”

De hele update van Indy Dontje is te horen op Grand Prix Radio.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden