Indy Dontje: "De auto leek wel een sneeuwschuiver"

IMG_2488

Het was een zware 24 uur van Spa Francorchamps voor Indy Dontje. Ondanks schade aan de auto wisten hij en zijn teamgenoten, Philip Ellis en Russell Ward, tweede te worden in hun klasse.

De drie mannen reden in een Mercedes AMG GT3 EVO van het team HTP Winward. Die auto raakte meteen bij de start al beschadigd, en de schade werd richting het eind van de race nog erger toen Ward de auto verloor. 'De splitter zat zo scheef onder de auto dat het wel een sneeuwschuiver leek, daardoor verloor ik later vooral veel tijd in de snelle bochten.' Zo legt Dontje uit.

Uiteindelijk finishte het team op de 21e plek in de algemene uitslag en 2e in hun eigen 'Silver Cup' klassement. Daar zijn de drie ingedeeld omdat ze allemaal als zilver zijn geklasseerd door de FIA.

'Het was één van de lastigste 24 uurs races die ik ooit gereden heb, vooral door de wisselende weersomstandigheden dus daarom ook extra speciaal. Ik vind het een leuk resultaat.' Zo sluit Dontje af. Volgende week gaat hij naar de Lausitzring voor de een-na-laatste race van het GT Masters seizoen.

De hele audio-update van Indy Dontje is te beluisteren op Grand Prix Radio.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen