IndyCar gaat weer rijden met publiek

door Tim Koenders
texas-motor-speedway

Bij de IndyCar races op 17 en 18 juli mogen weer toeschouwers aanwezig zijn. Ze rijden dan op de Iowa Speedway. Hoeveel toeschouwers er precies welkom zijn is nog niet bekend. Eerder reed ook de NASCAR al met toeschouwers. En nu gaat de IndyCar dus ook weer toeschouwers toelaten bij de races.

Bij de eerste NASCAR race met toeschouwers waren er 1000 speciale gasten welkom om het race spektakel te aanschouwen. Dit weekend zouden er al 5000 toeschouwers welkom zijn. Hoeveel toeschouwers de IndyCar toe gaat laten is nog niet bekend. Er is al wel bekend dat de toeschouwers zich aan strenge regels moeten houden. Zo wordt bij aankomst je temperatuur gemeten en moet je een mondkapje dragen. Daarnaast moet je op het terrein afstand houden met andere bezoekers.

Er zijn nog geen toeschouwers welkom bij de eerst volgende race. De volgende race wordt namelijk verreden op Road America op 11 juli. Een dag later is er nog een race op Road America die ook zonder publiek verreden zal worden. Een week later is het volgens de organisatie wel mogelijk om met publiek te rijden. Op de Iowa Speedway zullen ook 2 races gereden worden, maar deze dus wel met publiek.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen