“Ineos aast op overname Mercedes F1-team”

M240483-1

Ineos wordt gelinkt aan een overname van het Mercedes Formule 1-team. Alhoewel een volledige overname onwaarschijnlijk lijkt, zou het chemieconcern een deel van de aandelen van het team willen overnemen en zodoende mede-eigenaar worden.

Ineos staat sinds dit jaar al prominent als sponsor op de Silberpfeilen. Volgens oud-teambaas Eddie Jordan wil het chemiebedrijf zijn betrokkenheid verder vergroten en het succesvolle team overnemen. Met de deal zou 700 miljoen Britse pond gemoeid zijn.

“Sir Jim Ratcliffe en Ineos gaan het team overnemen. De naam van Ineos staat op de zijkant van de auto en ze hebben al een technologische samenwerking. Dus dit is voor Mercedes een makkelijke uitweg uit de Formule 1”, aldus de Brit tegenover The Mail on Sunday.

Jordan meent zelfs te weten dat de overname grote gevolgen zal hebben voor het Formule 1 team: “Het team zal Ineos gaan het heten en zal gerund worden vanuit de huidige fabriek in Brackley. Mercedes blijft voor 30% aandeelhouder van het team. De teamnaam Mercedes verdwijnt dus en Toto Wolff zal niet langer het team leiden.”

Of het tot een volledige overname zal komen, of dat een deel van het team in handen komt van Ineos is op dit moment niet duidelijk. Mercedes moet nog een beslissing nemen wat er gebeurt met 10% van de aandelen die Niki Lauda in bezit had. De mogelijkheid is daar dat Ineos die aandelen overneemt en zodoende zijn betrokkenheid verder vergroot.

Daimler, het moederconcern van Mercedes, liet eerder optekenen zich voor langere tijd aan het fabrieksteam te willen blijven verbinden. Het Zuid-Duitse team laat aan GPupdate weten dat een volledige overname daarom ‘onwaarschijnlijk’ is en weigert verder in te gaan op de speculaties.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen