‘Intense’ terugkomst in Monaco voor Fernando Alonso

propixo_prev321933

Fernando Alonso kende een redelijke trainingsdag in Monaco. De Spanjaard raakte de vangrail in de eerste training, maar wist de dertiende en twaalfde tijd te halen in de twee vrije trainingen. Alonso kijkt terug op een naar eigen zeggen ‘intense’ donderdag in het prinsdom.

"Het was intens, intens en ik ben nog niet eens klaar", vatte de Alpine-coureur zijn terugkeer op het circuit van Monaco samen tegenover Formula 1. In de eerste sessie raakte Alonso de vangrail in de laatste bocht, maar dat verpestte zijn humeur niet.

De tweevoudig wereldkampioen deed het incident af als slechts een 'kus' in vergelijking met zijn veel zwaardere crash in de derde vrije training in 2010. "Dat ik de vangrail raakte in 2010 was een stuk pijnlijker, want toen mistte ik de kwalificatie, vandaag was het enkel een klein kusje", liet hij weten.


"We konden vandaag veel ronden rijden, ik denk 37 in de ochtend en 27 in de middag, dus totaal iets meer dan zestig ronden. Dat helpt om het ritme erin te houden dit weekend. Het was een intense dag en het is nog niet klaar, we hebben nog werk te doen. Niet alleen met de engineers, maar hier in Monaco is het speciaal, niet alleen op de baan maar ook daarbuiten."

Fernando Alonso / Alpine F1 / Monte Carlo / Monaco / 2021
Foto: Alpine Media Pool

Alonso is tevreden over de eerste dag in Monaco en had plezier in het rijden door de straten van Monaco. "Het was een goede dag, ik had het naar mijn zin. Ik denk dat we nog steeds wat snelheid moeten vinden en meer vertrouwen in de auto. We moeten de data die we verzameld hebben goed bestuderen. De kwalificatie zal mooi zijn om te kijken, maar in de auto zal het wat stressvoller zijn. Maar voor jullie zal het spectaculair worden", sloot Alonso af.

Lees ook: Max Verstappen niet tevreden over snelheid van Red Bull

Lees ook: Sebastian Vettel problemen met oog in tweede training

Lees ook: Top en Flop: Grand Prix van Monaco VT1 en VT2

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden