Interesse Porsche in terugkeer in Formule 1

Porsche-Le-Mans

Porsche heeft bevestigd interesse te hebben in een terugkeer in de Formule 1. De Duitse sportwagenfabrikant zou met de nieuwe reglementen in 2021 als motorleverancier in de koningsklasse van de autosport willen stappen.

“De Formule 1 zou voor ons de juiste plek kunnen zijn”, zegt Lutz Meschke, vice-voorzitter van de raad van bestuur van Porsche in gesprek met motorsport-total.com. Meschke sprak afgelopen weekend tijdens de Grand Prix van Italië met Ross Brawn en vertegenwoordigers van Liberty Media, de eigenaar van de Formule 1.

Vergaderingen

De geruchten dat Porsche nadacht over een comeback werden gevoed door berichten dat de Duitsers de afgelopen periode aan tafel schoven bij vergaderingen van de Engine Working Group. Daarin bespreken de huidige motorleveranciers Mercedes, Renault, Ferrari en Honda het motorenreglement vanaf 2021.

Met het besluit om aan het einde van het jaar met het WEC-project te stoppen is de deur naar de Formule 1 opengezet door Porsche, dat vanaf 2019-2020 aan de slag gaat in het Formule E-kampioenschap.

Goede discussies

“Zoals je weet is Formule E zeer belangrijk voor ons op dit moment”, zegt Meschke. “En Formule 1 is altijd een goed onderwerp om over na te denken. Ik denk dat we wat betreft nieuwe motoren behoorlijk goede discussies gaan voeren.”

Porsche was in 1991 voor het laatst actief als motorleverancier in de Formule 1. De samenwerking met Footwork was geen succes, waarna de Duitsers de koningsklasse van de autosport de rug toekeerden.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden