Inzetbaarheid Pérez nog steeds onduidelijk

01_152511_69I7284

Sergio Pérez zou aankomend weekend alsnog in zijn auto kunnen zitten. De corona-tests die hij heeft afgenomen werden namelijk vorige week woensdag al gedaan. Destijds was de voorgeschreven quarantaine nog een week, pas bij zijn tweede corona test was het protocol bij een positieve test opgeschroefd naar tien dagen.

Op de woensdag in aanloop naar de Britse Grand Prix heeft Sergio Pérez al een corona-test ondergaan. Volgens de normen van de Nationale Gezondheid Engeland was Pérez op dit moment al positief, zo verklaard Racing Point teambaas Otmar Szafnauer. En op dit moment had Pérez nog voor slechts zeven dagen in quarantaine gehoeven, wat zou betekenen dat hij dit weekend mee zou kunnen rijden.

Volgens de protocollen van de FIA echter, was Pérez's eerste test 'onduidelijk', en gaf de tweede test pas uitsluitsel. In dat geval zou Pérez tien dagen in quarantaine moeten omdat deze test later werd afgenomen, toen de nieuwe regels net van toepassing waren.

Racing Point zal de vraag neerleggen bij de Nationale Gezondheid Engeland en het team zal doen wat het geadviseerd wordt door deze organisatie, zo bevestigt Szafnauer. Het is dus nog maar de vraag of Hülkenberg nog meters gaat maken dit seizoen ondanks zijn heldhaftige comeback, nadat hij er zondag niet in slaagde te starten.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden