Iwasa wint eerste Formule 3-race Hongarije

SI202106180413_hires_jpeg_24bit_rgb

Ayumu Iwasa heeft de eerste Formule 3-race in Hongarije gewonnen. De Japanner reed een sterke race en finishte in eerste instantie als tweede achter Lorenzo Colombo. De Italiaan kreeg na afloop van de race echter een vijf seconden tijdstraf en viel terug naar de zevende plek. De winst ging daardoor naar Iwasa. Olli Caldwell werd tweede gevolgd door Logan Sargeant.

Jonny Egar kwam goed weg vanaf pole en wist Colombo achter zich te houden. De Italiaan kon in bocht 1 kort naast Edgar komen, nadat de Brit zich verremde. De twee raakten elkaar licht in bocht 2 en de Italiaan ging iets wijd waardoor Edgar de eerste positie kon behouden.

Uitvallers

Colombo en Iwasa lieten Edgar echter niet met rust. Ze noteerden de ene na de andere snelste rondetijd en reden het gat dicht. Colombo gebruikte uiteindelijk zijn DRS om Edgar in bocht 1 in te halen. Vlak daarna sloeg het noodlot toe voor de Brit wiens bolide plots rap snelheid verloor. Edgar werd daarmee de eerste uitvaller van de race.

Olli Caldwell schoof door de uitvalbeurt van Edgar op naar de derde plek. Frederik Vesti werd de tweede uitvaller van de race. Ook zijn bolide verloor plots snelheid en dat resulteerde in de tweede uitvalbeurt van de race. Als gevolg daarvan kwam de safety car de baan op.

Straf uitgedeeld na afloop van de race

Het gat van 1,4 seconden dat Colombo had opgebouwd, was daarmee ook verdwenen. Bij de herstart wist de Italiaan de leiding te behouden. Colombo kwam uiteindelijk als eerste over de finish voor Iwasa en Caldwell. De Italiaan droeg zijn overwinning op aan de eerder dit jaar overleden Adrian Campos.

Formule 3 / GP Hongarije / 2021 / Lorenzo Colombo / Ayumi Iwasa / Olli Caldwell
Foto: FIA Formula 3 (Bryn Lennon/Getty Images)

Colombo mocht zijn eerste plek echter niet houden. Na afloop van de race kreeg hij een vijf seconden straf omdat hij niet binnen tien autolengtes achter de safety car was gebleven. Dit betekent dat hij terugvalt naar de achtste plek. De overwinning gaat daarmee naar Red Bull-junior Iwasa. Caldwell pakte de tweede plek en Logan Sargeant werd derde.

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Hongarije

Lees ook: Red Bull ontslaat medewerker na racistische WhatsAppjes

Lees ook: Netflix komt met film over leven Michael Schumacher

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden